Nextlogic begint in februari aan ultieme test

0
Containerschepen op de Maasvlakte. (foto Tekst & Toebehoren)

Begin 2021 start Nextlogic de live pilot met integrale planning voor de containerafhandeling in de Rotterdamse haven. Dat maakte het vlak voor Kerst bekend. 28 deelnemers doen mee aan de ultieme test. Zij zijn samen goed voor circa 60 procent van het totale marktvolume.

Vertragingen aanpakken

Nextlogic werkt samen met Portbase (dat zorgt voor datadeling tussen logistieke en havenbedrijven en informatie-uitwisseling met overheden) aan een betere doorstroming van de containerbinnenvaart in de haven van Rotterdam. Nextlogic biedt daarvoor de integrale planning aan via de bestaande Portbase-service ‘Melding Container Achterland Barge’. Als de pilot naar tevredenheid verloopt, kan de integrale planning officieel live.

Nextlogic is in 2012 als programma onder de hoede van Havenbedrijf Rotterdam begonnen om de vertragingen bij de containerbinnenvaart op de terminals in Rotterdam aan te pakken. In 2018 werd het programma afgebouwd en is Nextlogic een BV geworden met het Havenbedrijf als aandeelhouder.

Laatste stap

Het is de bedoeling dat de live pilot in februari start. De deelnemers testen de integrale planning dan gedurende twee periodes van twee weken in de praktijk, met een korte onderbreking voor evaluatie. Het doel van de live pilot is om aan te tonen dat de integrale planning van binnenvaartschepen bij terminals echt goed werkt en voordelen oplevert.

De live pilot is de laatste stap: “Zodra de beoogde werkwijze is gevalideerd en iedereen akkoord is, kan de integrale planning officieel live.”

Alle dagelijkse informatie-uitwisseling van barge operators voor de integrale planning loopt straks via de service MCA Barge van Portbase. Op het moment dat de live pilot voor de integrale planning start, krijgt MCA Barge hiervoor een aantal extra invoervelden.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in