- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEmma mag weer varen

Emma mag weer varen

- Advertentie -

Delen

De bijna 100-jarige Emma (PW 17) is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Toen het museum gesloten was in verband met de coronamaatregelen, lag het museumschip ook tijdelijk aan de ketting. Nu het museum vanaf 5 juni open mag voor publiek, gaat de Emma ook weer in de vaart.

Geheel volgens de richtlijnen van de RIVM is het museumschip voorlopig alleen exclusief voor groepen van maximaal 7 personen te reserveren. Een privétocht op de Emma is een onvergetelijk dagje uit op het water in of rond de stad, richting het Zuidlaardermeer of het Reitdiep met familie, vrienden of zakenrelaties.

Hunze

Vanaf het Noordelijk Scheepvaartmuseum is een tocht van twee uur mogelijk: vanaf de Zuiderhaven, een stukje Verbindingskanaal, de Noorderhaven, de Oosterhaven, het Eemskanaal en het Winschoterdiep vaart het museumschip weer terug naar de stad. De trip kan uitgebreid worden met een tochtje over het idyllische Drents Diep, richting het Zuidlaardermeer.

Met de vier uur durende tocht doen de passagiers een ronde om de stad naar de Dorkwerd Sluis en de Oostersluis. Tijdens een trip over de oude rivier de Hunze, nu het Reitdiep, ontdekken passagiers een van de oudste cultuurlandschappen van Europa.

Directievaartuig

In 1922 liet Provinciale Waterstaat Groningen een ijzeren motorschip bouwen bij scheepswerf Gideon aan het Winschoterdiep in Groningen. Na 66 jaar trouwe dienst als directievaartuig en sleepboot werd het schip te koop gezet. Na een aantal eigenaren is de Emma sinds 2010 eigendom van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -