- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMike is ‘Meest Sociale Student’

Mike is ‘Meest Sociale Student’

- Advertentie -

Delen

Mike Koelstra heeft de Nautilus-prijs voor Meest Sociale Student 2019 gewonnen. communicatieadviseur Hans Walthie van vakbond Nautilus reikte de prijs 28 juni uit aan de blij verraste 16-jarige vmbo’er. Dat gebeurde tijdens de diplomauitreiking van de Maritieme Academie Harlingen.

“Als wij het over sociaal hebben, dan hebben wij het over Mike. Mike is altijd bereid om medeleerlingen te helpen met huiswerk of iets dergelijks. Ook voor een luisterend oor kwamen leerlingen naar Mike toe”, lichtte Walthie de keuze toe. “Als de Story nog een rubriek had zoals vroeger, met ‘Lieve Mona’, dan konden ze zo een nieuwe rubriek starten met ‘Lieve Mike’. Mike staat altijd voor iedereen klaar. Hij kan echt met iedereen opschieten en oordeelt en veroordeelt nooit iemand.”

Mike is ook altijd bereid om te helpen als er iets moet gebeuren, hadden de docenten van de Maritieme Academie in hun toelichting bij de voordracht aangegeven. “We hebben als leraren wel eens gezegd ‘denk ook aan jezelf’, maar die balans heeft hij prima gevonden. Al met al een prima kerel waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen!”

Vier prachtige jaren

De geboren West-Terschellinger werd door zijn basisschoolleraar geadviseerd bij de Maritieme Academie Harlingen aan te monsteren. “Waarom? Nou, ik ging als klein joch vaak mee uit vissen met mijn vader en vertelde daar altijd enthousiaste verhalen over op school. Samen met nog een paar medeleerlingen ben ik toen naar de open dag geweest hier. En de sfeer sprak me meteen aan. Ik heb dan ook vier prachtige jaren gehad.” Aldus de kersverse lichtmatroos.

Mike: ‘Sociaal bezig zijn vind ik belangrijk ja. Ik praat ook veel met mijn medeleerlingen. Dan hoor je van alles. En waar mogelijk help ik ze wat met raad en daad. Zo zit ik in elkaar.”

Hij blijft op school en gaat door op de mbo Zeevaart. “Waar mijn toekomst ligt? Nou, ik zou graag kapitein of stuurman op een groot containerschip willen worden later. Dat lijk me machtig, om zo’n groot schip aan te sturen.”

100 procent geslaagd

Directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen stond voor de volgepakte zaal met gediplomeerden en hun familie als een “zeer trotse directeur: Met 48 van de 48 geslaagden hebben we een onwaarschijnlijk goed resultaat neergezet met zijn allen.”

Ook burgemeester Roel Sluiter van Harlingen complimenteerde de school en de geslaagden met “dit prachtige resultaat”.

21 Leerlingen gaan verder met mbo Binnenvaart en 14 met mbo Zeevaart. De rest slaat een andere richting in.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -