- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMet overname versterkt VT Group positie in Spanje en Panama

Met overname versterkt VT Group positie in Spanje en Panama

- Advertentie -

Delen

VT Group neemt van de Spaanse Boluda Group de tankeractiviteiten en bijbehorende activa over. Het gaat om de werkzaamheden in havens in Spanje (Barcelona, Algeciras, Gibraltar), Marokko (Cueta), de Canarische Eilanden (Las Palmas), Trinidad & Tobago en Panama (Balboa en Christobal).

Boluda, gevestigd in Valencia, telt drie divisies: Boluda Towage voor sleepdiensten (nam in 2019 Kotug Smit over), Boluda Lines voor zeevaart, overslag en expeditie en Boluda Tankers (oor de levering van scheepsbrandstof.

Marktleider

De Boluda Tankers-divisie zet tankers in voor brandstoflevering en -transport is in Spanje marktleider in deze sector met een jaarlijkse leveringscapaciteit van meer dan 12 miljoen ton brandstof. Elf tankers varen in Spanje; vier in Panama en Trinidad & Tobago.

VT Group (in 1932 opgericht als Vereenigde Tankreederij) is een onafhankelijk bedrijf, met het hoofdkantoor in Rotterdam. De groep, geleid door Niels Groenewold, is vooral actief in de Europese wateren (ARA-gebied, alle Rijnoeverstaten en Zweden). Daarnaast levert het bedrijf bunkers in Panama en Australië.

Bunkerhotspots

De overname betreft de bedrijven, hun activa en het personeel, inclusief de lopende commerciële contracten van Boluda Tankers en aanverwante bedrijven. “Door deze transactie versterkt VT Group haar positie in de bunkerhotspots in Zuid-Europa, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied als onderdeel van haar strategie om met haar klanten te groeien in hun bunkerhubs.” Aldus VT Group in de bekendmaking op 9 juni. Het is de bedoeling om de transactie in het derde kwartaal van 2020 af te ronden.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -