- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsNieuwe vlakloods voor EBS in Europoort

  Nieuwe vlakloods voor EBS in Europoort

  - Advertentie -

  Delen

  European Bulk Services (EBS) heeft een nieuwe vlakloods in gebruik genomen. Met de ingebruikname van deze multipurpose loods is de bestaande opslagcapaciteit van de 100 dochter van HES International gestegen naar 700.000 m3. Hiermee versterkt EBS zijn positie als marktleider voor gesloten opslag van droge bulkproducten in de Rotterdamse haven.

  De nieuwe vlakloods is gevestigd op de Europoort-locatie van EBS en heeft een capaciteit van 50.000 m3. De vlakloods is bedoeld voor de opslag van agriproducten en bestaat uit zeven aparte compartimenten. EBS biedt mogelijkheden per schip, trein en spoor om producten naar de eindbestemming te vervoeren.

  Plannen voor volgende loods

  Voor de loods is een langetermijncontract met een klant afgesloten. De bouw van de loods is uitgevoerd door Züblin Nederland, onderdeel van de Europese bouwgroep Strabag.

  EBS werkt aan een meerjarenplan om de gesloten opslagcapaciteit met 350.000 m3 uit te breiden. Hiervan is nu 236.000 m3 gerealiseerd. Het bedrijf heeft al een vergunning binnen voor een volgende loods van 66.000 m3 op de Botlek-locatie.

  De nieuwe vlakloods. (foto EBS)

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -