Meevaren op topstukken van Maritiem Museum

0

Iedereen kan vanaf nu reserveren op rotterdamvaart.nl voor rondvaarten met de historische schepen uit de Maritiem Museum Haven. Het Maritiem Museum organiseert die in samenwerking met Reederij Oosterschelde elke zondag van 7 juni tot en met 30 augustus.

Het Maritiem Museum staat aan de Leuvehaven, waar de Rotterdamse haven ooit begon. Hier ligt de collectie historische schepen en kranen van het museum, waar bezoekers een kijkje aan boord kunnen nemen, zoals zeilschip Annigje uit 1908.

Wat veel mensen niet weten is dat je op deze historische schepen ook kunt varen. Het Maritiem Museum wil zijn bezoekers nog meer het havengevoel in de Rotterdamse binnenstad laten ervaren. Daarom klotst het water tegen de kades van de Maritiem Museum Haven vanaf 7 juni, want de ankers van de historische schepen worden gelicht.

 

Vaarseizoen

De hele zomer wordt in samenwerking met Reederij Oosterschelde zondags gevaren. Bezoekers stappen aan boord van bijvoorbeeld de Stevenaak Helena uit 1895 of stoomsleepboot Dockyard V uit 1940 en ervaren in ruim anderhalf uur Rotterdam vanaf het water. Ook komen ze alles te weten over de historie van het varend cultureel erfgoed waarbij ze aan boord zijn. Tickets kosten € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.

‘Op zondag 7 juni openen we het vaarseizoen. Alle schepen in de museumhaven zijn versierd en laten hun scheepstoeters klinken wanneer de eerste rondvaart vertrekt. Ook kan men dit weekend een kijkje nemen aan boord van gastschip de Wylde Swan, ‘s werelds grootste tweemast-topzeilschoener.

 

(foto Maritiem Museum)
(foto Maritiem Museum)

 

Dynamische museumhaven

Het Maritiem Museum heeft de ambitie om de Maritiem Museum Haven te ontwikkelen tot een dynamische plek waar schepen aankomen en vertrekken, waar maritieme evenementen plaatsvinden, waar gewerkt wordt op en aan historische schepen en waar kan worden vergaderd of geluncht.

‘We willen het museumgebouw, de kades, steigers en de historische scheepshelling Koningspoort in de Oude Haven met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat de bezoekers de erfgoedhavens kunnen beleven vanaf het water. De zondagse historische rondvaarten, combinatieticket arrangementen, het opknappen van de kades en een bruisend zomerprogramma zijn de eerste stappen richting de Maritiem Museum Haven van de toekomst.’

 

Havenhelden

Deze zomer worden naast de zondagse vaartochten nog meer activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Zoals de tentoonstellingen Topstukken, de nieuwe familietentoonstelling De wereld op je bord en de verwachte expo Vette Visserstruien (vanaf 20 juni).

Kinderen kunnen deze zomervakantie testen of ze het in zich hebben om een echte havenheld te worden. Nadat de scheepsarts hun spierballen heeft getest, kunnen ze hun havenhelddiploma verdienen door het dek te zwabberen, een echte zeemansknoop te leggen, over de loopplank te lopen en de trossen los te gooien.

Ook liggen er de gehele zomer afwisselend bijzondere gastschepen aan de steiger. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld op 15 augustus een stukje zalm eten bij de zalmschouwen en kinderen kunnen van 16 tot en met 18 juli zeilen, kanoën en lopen over water tijdens de Optimist on Tour. Verder kunnen bezoekers hun museumbezoek vanuit de museumhaven combineren met een rondvaart met de Watertaxi of de razendsnelle Rib Experience. Of ze relaxen op het Flying Grass Carpet in de Maritiem Museum Haven.

 

Reserveren voor de zondagse rondvaarten van 7 juni tot en met 30 augustus kan op www.rotterdamvaart.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.