- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeer mogelijk met RiverGuide

Meer mogelijk met RiverGuide

- Advertentie -

Delen

RiverGuide krijgt er nieuwe functies bij. Binnenkort kunnen schippers met de app reis- en ladinggegevens melden bij vaarwegbeheerders.

De komende maanden wordt deze nieuwe functionaliteit getest. Pakt dat positief uit, dan kunnen alle drogeladingschepen er gebruik van gaan maken om gegevens automatisch door te geven aan de vaarwegautoriteiten. Deze functionaliteit kan dan eveneens gebruikt worden in België en Duitsland.

Bedieningstijden

De vernieuwde routeplanner houdt straks rekening met de bedieningstijden van bruggen en sluizen. Er komen verder nieuwe kaartlagen, zoals de knooppunten van Varen Doe Je Samen en toegestane vaarsnelheden.

De deelnemende partijen in RiverGuide zijn North Sea Port, Rijkswaterstaat, de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Moerdijk, Port of Amsterdam en Groningen Seaports.

Aanmelden kan op www.riverguide.eu of door de app gratis te downloaden in de Appstore of Play Store.

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. 25 Jaar lang heb ik vaar-software ontwikkeld. En ál die jaren konden of mochten we daarbij maar mondjesmaat gebruik maken van het data-areaal van Rijkswaterstaat, want “er moet eerst standaardisatie en een marktbrede aanpak komen”. Nu zie ik tot mijn verbijstering dat RiverGuide (met Rijkswaterstaat als deelnemende partij) TEGEN alles en iedereen in ZELF aan het knutselen is geslagen, daarbij blijkbaar heel wat standaarden in de wind slaand (zoals een kaart, die in strijd met hun eigen eisen géén gestandaardiseerde ECDIS kaart is). Ineens snap ik waarom het nooit wat geworden is met de samenwerking met de overheid. Knutselen met andermans belastingcenten? Dat is niet meer van deze tijd!

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -