- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeer informatie via GTI-tool voor schutten Terneuzen

Meer informatie via GTI-tool voor schutten Terneuzen

- Advertentie -

Delen

De Gent Terneuzen Informatie-tool voor de sluisplanning bij de Noordzeesluizen in Terneuzen is verbeterd. Dat is gedaan na gezamenlijk onderzoek door Rijkswaterstaat, North Sea Port (NSP), Koninklijke Binnenvaart Nederland en de Vereniging van Belgische Reders der Binnen- en Rijnvaart.

 Sinds 2017 wordt het instrument gebruikt. De GTI-tool verschaft schippers informatie over de planning van de Noordzeesluizen.

Vertraging

Nieuw is de terugkoppeling voor binnenvaartschippers. Als zij hun verwachte aankomsttijd via sluisplanning.rws.nl aanmelden, kunnen ze ervoor kiezen om terugkoppeling te ontvangen via sms en/of e-mail. Deze informatie bestaat uit een bevestiging van de aanmelding met de ingevulde gegevens, maar ook meldingen bij vertraging van de schutting en een voorlopige planning als er wachttijd is. Dit biedt schippers beter inzicht in de verwachte schutting, waardoor zij hun vaarroute hierop kunnen afstemmen.

“Door het inzichtelijk maken van de gegarandeerde schuttingen kunnen schippers ook de aankomsttijden van andere gemelde collega’s zien, waarmee strategische (foutieve) meldingen worden tegengegaan”, aldus Rijkswaterstaat. “Met deze wijzigingen streven we ernaar om schippers tijdig te betrekken en te informeren over de verwachte schutting en wachttijden.”

Sluisplanning.nl

De werkgroep Binnenvaart Noordzeesluizen, met daarin vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, North Sea Port, KBN en VBR, zal regelmatig bijeenkomen om de veranderingen te monitoren en indien nodig bij te sturen.

Meer informatie over de GTI-tool Binnenvaart is te vinden op sluisplanning.rws.nl.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -