Mast kapot door brug

0
Vecht Vreeland Bree Sant de stukken gebroken mast in het gangboord vervolgt zijn weg stukken tuig nog op dek na het raken van de brug over de N201 E.J.Bruinekool Fotografie Hilversum Copyright naamsvermelding verplicht lid NVJ. Berlagelaan 62, 1222JZ, Hilversum, Nederland, tel. 31(0)356850950, fax. 31 356479199

Bij Vreeland aan de Vecht is vrijdagmiddag 20 april een tweemastklipper vast komen te zitten aan de val van de geopende brug over de N201. In beide richtingen was de provinciale weg daardoor gestremd. Dat zorgde voor chaos en lange files.

Het 32 meter lange en 6,10 brede charterschip passeerde de nauwe opening van de brug en bleef met zijn verstaging vast zitten aan de val van de brug. De tweede achterste mast brak af.

Enkele uren is men bezig geweest de verstaging en masttop te bergen. Rond zeven uur ‘s avonds vervolgde het schip zijn weg richting Maarsen om gasten op te halen. Toen het incident rond twee uur gebeurde, waren er geen gasten aan boord. Niemand raakte gewond. De schipper wilde geen commentaar geven over de toedracht van het ongeluk.

tekst en foto: Evert Bruinekool

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.