Maritiem Museum houdt uitverkoop

0

Op zondag 18 november houdt het Maritiem Museum Rotterdam uitverkoop. Rekwisieten en decorstukken van voormalige tentoonstellingen, maritieme boeken en tijdschriften… Alles moet weg omdat het museum niet voldoende opslagruimte heeft.

Onder de museumstukken zijn bijzondere rekwisieten en decorstukken. Zoals vier levensgrote met pin-ups beschilderde panelen van de expositie Sex & the Sea, de tentoonstelling die het Maritiem Museum maakte met kunstenaars Peter Greenaway en Saskia Boddeke waarin zeelieden hun intieme verhalen vertelden. Daarnaast zijn er ook unieke wandklokken van Karlsson en modellen van vuurtorens te koop en dubbele maritieme boeken en tijdschriften van de museumbibliotheek.

Elk uur zakt de prijs

Voor Vrienden van het Maritiem Museum start de voorverkoop om 10.00 uur. Het museum opent om 11.00 uur zijn deuren voor bezoekers. Vroege vogels hebben de meeste keus. Maar wie geduld heeft, profiteert van voordeel: elk uur zakt de prijs van de rekwisieten.

Het Maritiem Museum heeft regelmatig nieuwe tentoonstellingen waarbij naast waardevolle collectieobjecten ook gebruik gemaakt wordt van decors en rekwisieten. Het ontbreekt het museum aan ruimte om deze decorstukken en rekwisieten te bewaren en daarom gaan ze in de uitverkoop. De opbrengst wordt gebruikt voor restauratie van de collectie.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.