Duits project moet binnenhavens slimmer maken

0

In Duitsland is Binntelligent gestart, een project om de samenwerking te stimuleren op het gebied informatietechnologie en procesverbetering in binnenhavens. Het heeft als doel de positie van de binnenvaart in logistieke ketens te versterken.

Door de samenwerking tussen zee- en binnenhavens en tussen de verschillende vervoersvormen beter te coördineren willen de partners de overslag in de binnenhavens verhogen. Het project wordt ondersteund vanuit het programma Innovatieve Haventechnologieën (IHATEC) van het Duitse verkeersministerie. Het heeft een looptijd van drie jaar.

De projectleiding is in handen van het Bremer Institut für Seeverkehrswirtschaft und Logistik (ISL). Projectleider Arne Gehlhaar: “In binnenhavens grijpen de activiteiten van verschillende spelers in elkaar samen. We stellen echter vast dat de informatiestroom tussen de diverse partijen niet optimaal is, waardoor kansen onbenut blijven. Dit willen we oplossen met een bedrijfsoverkoepelend informatiesysteem. We leggen hiermee de basis voor toekomstige synchromodale transportconcepten.“

foto: NBA Hannover

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.