- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuits project moet binnenhavens slimmer maken

Duits project moet binnenhavens slimmer maken

- Advertentie -

Delen

In Duitsland is Binntelligent gestart, een project om de samenwerking te stimuleren op het gebied informatietechnologie en procesverbetering in binnenhavens. Het heeft als doel de positie van de binnenvaart in logistieke ketens te versterken.

Door de samenwerking tussen zee- en binnenhavens en tussen de verschillende vervoersvormen beter te coördineren willen de partners de overslag in de binnenhavens verhogen. Het project wordt ondersteund vanuit het programma Innovatieve Haventechnologieën (IHATEC) van het Duitse verkeersministerie. Het heeft een looptijd van drie jaar.

De projectleiding is in handen van het Bremer Institut für Seeverkehrswirtschaft und Logistik (ISL). Projectleider Arne Gehlhaar: “In binnenhavens grijpen de activiteiten van verschillende spelers in elkaar samen. We stellen echter vast dat de informatiestroom tussen de diverse partijen niet optimaal is, waardoor kansen onbenut blijven. Dit willen we oplossen met een bedrijfsoverkoepelend informatiesysteem. We leggen hiermee de basis voor toekomstige synchromodale transportconcepten.“

foto: NBA Hannover

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -