- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsMaeslantkering is klaar voor stormseizoen

  Maeslantkering is klaar voor stormseizoen

  - Advertentie -

  Delen

  De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering op zaterdag 14 september is goed verlopen. Om 16.52 uur waren ze beide gesl0ten. Om 05.00 uur zondagochtend waren de keringen weer volledig open voor het scheepvaartverkeer.

  De sluiting van de Maeslantkering trok veel publiek. Ook burgemeester Aboutaleb en plaatsvervangend directeur-generaal Jaap Slootmaker van Rijkswaterstaat aanwezig. Zowel de keringen als het operationeel team hebben de test goed doorstaan en zijn klaar voor het stormseizoen.

  Integraal testen

  De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. Dit loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De sluiting is bedoeld om de keringen integraal te testen, zowel de techniek als de organisatie. Na het grote onderhoud in de zomermaanden wil Rijkswaterstaat altijd testen of alles naar behoren werkt en de keringen kunnen sluiten als dat nodig is.

  Rondleidingen

  Het publiek was bij de functioneringssluiting welkom bij de Maeslantkering. Het Keringhuis was op zaterdag geopend van 11.00 tot 18.30 uur. Gedurende de dag werden er diverse rondleidingen gegeven in het Keringhuis en op het terrein van de Maeslantkering. Naar schatting hebben ongeveer 2.500 mensen het evenement bezocht.

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -