Flanders Ship Repair versterkt met overname positie in Antwerpen

1
De verkoopovereenkomst werd 13 september 2019 ondertekend. (foto Kris Sobry)

Flanders Ship Repair neemt het Fleet Support Centre (B1-werf) in Antwerpen over van Smit Harbour Towage Belgium. De reparatiewerf gaat verder onder de naam Antwerp Marine Technics.

Flanders Ship Repair heeft na het verkrijgen van het onderhoudscontract voor de mijnenvegers van de Belgische en Nederlandse Marine grote behoefte aan meer technisch medewerkers en de faciliteiten van een reparatiewerf in Antwerpen.

Na gesprekken eerder dit jaar werd duidelijk dat de reparatiewerf van SHTB (onderdeel van Boluda Towage Europe) in dat plaatje past. Op 12 juli werd al een intentieverklaring getekend. Flanders Ship Repair neemt de werf in haar geheel over, inclusief het personeel. Alle banen blijven behouden.

Volwaardige scheepswerf

“Aangezien wij in het consortium zitten met Naval Group en het contract gewonnen hebben voor het bouwen van twaalf mijnenbestrijdingsvaartuigen dienen wij heel wat techniekers te rekruteren”, lichtte general manager Johnny Hofman van Flanders Ship Repair toe nadat de overeenkomst op 13 september was ondertekend. “De reparatiewerf van Kotug Smit Towage heeft veel techniekers in huis met kennis van ABC-motoren, propulsiesystemen en marine-elektriciteit. Wij zullen het contingent techniekers verder aanvullen met gecertificeerde lassers en machineoperatoren.”

De leiding komt in handen van Rigo Van Den Eynde, die in deze sector veel ervaring heeft. “Het is onze bedoeling om een volwaardige scheepswerf te creëren in samenwerking met Boluda Towage Europe, de stad Antwerpen en onze klanten. Een vlotte samenwerking tussen Flanders Ship Repair, Flanders Dry Dock en Antwerp Marine Technics is daarbij cruciaal”, aldus Hofman.

Blijven samenwerken

General manager Geert Vandecappelle van SHTB zei: “Wij zijn blij dat onze techniekers van toegevoegde waarde zullen blijven in de maritieme sector. Boluda Towage Europe en Antwerp Marine Technics zullen in de toekomst blijven samenwerken voor het onderhoud aan de vloot van Boluda Towage Europe.”

 

1 reactie

  1. wij wensen de directie en alle medewerkers van A.M.T. BV. een succesvolle en gezond jaar in 2020.en gelukwensen met uw nieuwe zaak.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.