- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaasveer mag niet dupe worden van fietsbrug

Maasveer mag niet dupe worden van fietsbrug

- Advertentie -

Delen

De gemeenteraad van Mook en Middelaar heeft een motie aangenomen dat de veerdienst over de Maas tussen Cuyk en Middelaar niet de dupe mag worden van de toekomstige fietsbrug.

Aan de spoorbrug over de Maas wordt een fietsbrug gelast, die onderdeel wordt van de nog aan te leggen snelfietsroute Cuyk-Mook-Nijmegen. De fietsbrug, aanvankelijk begroot op ruim 9 miljoen euro, wordt 4 miljoen duurder. Het lukte niet om een aannemer te vinden die het voor het oorspronkelijke bedrag wilde doen. De provincies Brabant, Gelderland en Limburg onderzoeken nu hoe ze het extra geld bij elkaar kunnen harken.

De huidige oeververbinding, met de veerpont Spes Vera, is van groot belang voor scholieren, winkelend publiek en woonwerkverkeer. Dit veer heeft ook een belangrijke toeristische functie. De gemeenteraad wil niet dat het verdwijnt als de fietsbrug gereed is.

Binnenkort komt een einde aan de mogelijkheid om contact te betalen voor de oversteek over de Maas. Eind dit jaar doet het elektronisch betalen op de veerdiensten Cuyk-Middelaar, Sambeek-Afferden en Vierlingbeek-Bergen zijn intrede.

 

tekst en foto: Noud van der Zee

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -