LOVK-themadag: van boord en dan?

0

Op vrijdag 16 oktober houden het LOVK en het beleidscentrum van Meander een themadag over kleuters die de overgang maken van boord naar een woonvorm aan de wal. Hoe bereid je het kind daarop voor en welke impact heeft de verandering op het gezin?

De organisatoren nodigen varende ouders uit die voor hun kind(eren) inmiddels een internaat, leefgroephuis of gastgezin hebben gekozen of die keuze nog moeten maken. Van boord en dan…papa, mama en ik is het thema.

De dag staat in het teken van vragen stellen en ervaringen delen. Zo vertelt iemand van Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen hoe het LOVK kijkt naar een kind dat de overgang van groep 2 naar groep 3 maakt. Ook krijgen deelnemers voorlichting over verschillende mogelijkheden van huisvesting.

 

Open dag De Singel

De themadag vindt op vrijdag 16 oktober plaats bij Internaat de Singel (Burgemeester de Raadtsingel 93A in Dordrecht). De Singel heeft dan een open dag, zodat deelnemers die nog op zoek zijn naar een internaat meteen kunnen rondkijken. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot 13.30 uur. Er wordt een lunch geserveerd. Kinderopvang is mogelijk (vooraf aangeven of hier behoefte aan is).

Aanmelden kan via vertrouwenspersoon@stgmeander.nl. Bij onvoldoende deelnemers gaat de themadag niet door.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.