Groeiend Marotechniek alweer naar groter pand

0

Marotechniek is verhuisd naar een groter pand in Zutphen. ‘Vanwege de groei waren we daar aan toe’, vertelt Martin Bossenbroek, die samen met Rob Molenaar de directie voert. De specialist in aandrijf- en besturingstechniek is sinds de start in 2006 gegroeid van 2 naar 16 medewerkers.

Dit is al de derde verhuizing voor het bedrijf. De nieuwbouw aan de Hoge Balver op De Revelhorst is ongeveer vier keer groter dan de vorige locatie op hetzelfde bedrijventerrein.

 

Mechanisch en elektrisch

Marotechniek ontwikkelt lieren, industriële automatiseringen en onderwaterbaggerpompaandrijvingen voor onder meer de bagger-, maritieme, offshore en industriële sector. De producten zijn onder meer te vinden in de zand- en grindwinning in Nederland en Duitsland en in grote waterkrachtcentrales in Afrika.

Dat het bedrijf zowel gespecialiseerd is in mechanische als elektrische systemen, maakt het bijzonder. ‘Tussen de voeding en het eindproduct bevindt zich nu maar één verantwoordelijke partij; dat werkt snel en flexibel’, aldus Bossenbroek.

De producten worden in eigen huis ontwikkeld. ‘We hebben een modulair systeem opgezet voor elektrisch en hydraulisch aangedreven lieren. Dat maakt ze goedkoper en verkort de levertijd.’

 

Nieuwe onderwatermotor

In november presenteert Marotechniek op de beurs Europort een geheel nieuw programma onderwatermotoren op basis van permanentmagneettechniek. Bossenbroek: ‘Met deze  motoren kan een veel hoger rendement bereikt worden en zij zijn compacter qua bouwgrootte. We hebben onze 500kW PM-motor uitvoerig getest en van 3 tot en met 6 november presenteren we hem op de Europort. Ons scala bereikt daarmee 100 tot 1500 kW.’

 

foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.