- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsLommel vindt in BCTN exploitant voor nieuwe containerterminal

  Lommel vindt in BCTN exploitant voor nieuwe containerterminal

  - Advertentie -

  Delen

  De gemeente Lommel en de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM gaan samen met terminaloperator BCTN een containerterminal ontwikkelen op het bedrijventerrein Kristalpark III langs het Kanaal van Beverlo. Daarmee wordt Vlaanderens meest duurzame industriezone op termijn nog duurzamer.

  Op het 900 hectare grote terrein exploiteert Kristal Solar Park met 303.000 zonnepanelen het grootste zonnepark van de Benelux. Kristalpark III is ontsloten over de weg en via de IJzeren Rijn. Met de komst van een binnenvaartterminal krijgt het er een strategische troef bij.

  Loskades en overslaginfrastructuur zijn al aanwezig. “Deze voorbereidingen zijn in het verleden getroffen, maar het was wachten op een uitbater”, aldus Tom Vanham, CEO van LRM. “We zijn tevreden met de interesse die BCTN heeft getoond en willen dit project in nauwe samenwerking tot een goed einde brengen.”

  Economische groeiregio

  CEO Joop Mijland van BCTN noemt Lommel een van de potentieel sterkste economische groeiers van Limburg en Vlaanderen. “Wij zijn daar als BCTN graag bij betrokken. We gaan de terminal opnemen in het commerciële netwerk van de BCTN Group en meenemen in aanbiedingen naar klanten.”

  “Dit maakt Kristalpark III aantrekkelijk voor gebruikers die import- of exportstromen in containers hebben. De logistieke en ecologische kosten van de aan- en afvoer zijn transparant en concurrerend. Binnenvaartoverslag zal de ontwikkeling van Kristalpark III in belangrijke mate ondersteunen.”

  Shuttles naar Meerhout

  De binnenvaartterminal verbindt het bedrijventerrein via het Kanaal van Beverlo en vervolgens het Kanaal Bocholt-Hasselt met de Antwerpse haven. Door de beperkte afmetingen van de kanalen kan dit geen rechtstreekse verbinding worden.

  Daarom plant BCTN een shuttledienst met kleine schepen tussen Kristalpark III en de BCTN-terminal in Meerhout. Het vergunningstraject voor de terminal wordt binnenkort gestart.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -