- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLogistiek Park Moerdijk komt stap dichterbij

Logistiek Park Moerdijk komt stap dichterbij

- Advertentie -

Delen

Een meerderheid van Provinciale Staten van Noord-Brabant is akkoord met het aangepaste plan voor het Logistiek Park Moerdijk (LPM). Het goedgekeurde plan wordt nu weer voorgelegd aan de Raad van State. De Raad van State vond in 2019 dat de noodzaak ervan weliswaar voldoende was aangetoond, maar dat er nog extra moest worden bewezen dat de natuurgebieden niet worden aangetast.

De provincie Noord-Brabant kreeg zes maanden de tijd om een nieuwe ‘passende beoordeling’ te maken en zo nodig aan te tonen dat ze de stikstofuitstoot in de omliggende Natura 2000-gebieden naar beneden brengt en/of compenseert.

Groen licht

De provincie Noord-Brabant trekt bij de ontwikkeling van LPM samen op met het Havenbedrijf Moerdijk en de gemeente Moerdijk. Het doel is om een grootschalig logistiek bedrijventerrein mogelijk maken ten zuiden van het knooppunt Klaverpolder (A16/A17). In totaal gaat het om netto 142 hectare uitgeefbaar bedrijventerrein.

LPM is vooral bedoeld voor logistieke bedrijven die naast opslag en distributie extra waarde toevoegen door assemblage of montage, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de multimodale logistieke mogelijkheden van het naastgelegen haven- en industrieterrein Moerdijk.

Het aangepaste plan voor LPM stond 8 mei op de agenda van Provinciale Staten. Een meerderheid ging ermee akkoord. Als de Raad van State nu ook groen licht geeft, kan gestart worden met de ontwikkeling van het park.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -