- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLintjes voor echtpaar achter Stichting Vaarwens

Lintjes voor echtpaar achter Stichting Vaarwens

- Advertentie -

Delen

De mensen achter Stichting Vaarwens, Evert Stel en Inge de Graaf, zijn beloond met een lintje: ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat was voor hen een grote verrassing en de hoogste beloning uit naam van de ‘laatstewensgasten’ en hun nabestaanden.

Op vrijdag werden Evert en Inge ontvoerd door RTV Noord-Holland.  Op Koningsdag zaten ze uitgeput op de bank om bij te komen van alle indrukken. Tijden geleden was al afgesproken da de regionale zender een item zou maken over hen, blikt Inge de Graaf terug. Het bevreemdde haar en Evert Stel dat ze bij RTV NH tijdens een kop koffie hoorden dat ze naar het Concertgebouw in Amsterdam zouden gaan voor het interview. Dat bleek ook voor iets anders.

Vrijwilligers en donateurs

“Ik dacht wel: ‘Vreemd. Maar een lintje kan het niet zijn; daar moet je vijftien jaar voor bezig zijn.’ En we wonen sinds kort in Monnickendam, niet meer in Amsterdam”, vertelt Inge. De ultieme waardering en dank kwamen als een volslagen verrassing, volgens het stel.

“Wij hebben het echt niet alleen gedaan”, vindt ze. Op Koningsdag zijn ze ook nog eens toegezongen met het Wilhelmus in Monnickendam en Marken. “Het lintje is vooral te danken aan de inzet van de vrijwilligers en donateurs; anders was dit wat wij doen gewoon niet mogelijk geweest.”

Laatste vaartocht

Ze begonnen in 2007. Inmiddels zien bijna honderd doodzieke gasten per jaar hun wens uitkomen bij Stichting Vaarwens: een laatste vaartocht met familie of vrienden. Hiervan is 75 procent beroepsmatig of voor hun plezier verbonden met water.

Evert en Inge stellen twee tot drie keer in de week hun schip, de Meander V, waarop ze ook wonen, ter beschikking. Voor een tweede schip is de kiel inmiddels gelegd. Want het aantal aanvragen blijft maar groeien. Er moet soms al nee worden gezegd.

Het is ook hard nodig om eenvoudiger met een brancard aan boord te kunnen komen. Ook geeft de komst van een tweede schip het echtpaar de gelegenheid om zelf weer op vakantie te gaan met hun eigen schip.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -