Laatste werkbezoek van het jaar

0

Op maandag 30 september vond het laatste werkbezoek van dit jaar plaats. Rutger Schonis, Tweede Kamerlid van D66, bracht een bezoek aan het Alpherium in Alphen aan den Rijn. Met containerbinnenvaartschip For-Ever voer hij mee tot aan de sluis in Gouda. In de stuurhut van de For-Ever was alle tijd om de voor de binnenvaart belangrijke dossiers aan de orde te stellen.

Onze dank gaat uit naar alle partijen die dit seizoen hebben meegewerkt aan de werkbezoeken en gezamenlijk onze sector op zeer positieve wijze voor het voetlicht hebben gebracht.

D66-Kamerlid Rutger Schonis (midden) met links Jurgen van de Sloot van evofenedex en rechts CBRB-directeur Robert Kasteel.

Arbeidsmarkt­communicatie

In het najaar staan er weer veel activiteiten op de planning op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. We trappen af op 7 oktober met een gastles Marketing op het STC in Rotterdam.

Op 31 oktober neemt het BVB deel aan de Dag van de Logistiek in Varsseveld. Hier worden 800 studenten van logistieke opleidingen verwacht.

Op 1 november vinden de Techniekspelen in Zwijndrecht plaats en 5 november is er een On Stage VMBO Beroepenfeest in Sneek waar wij het beroep matroos in de binnenvaart gaan promoten.

Mc Port Event

Op woensdag 13 november organiseert het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg, in nauwe samenwerking met het haven- en industriële bedrijfs­leven, het Mc Port Event.

Centraal staat het brede scala aan beroepen en opleidingen dat de haven en de industrie te bieden hebben voor jongeren die zich oriënteren op hun toekomstige vervolgopleiding en beroep.

Het BVB is hier aanwezig om de binnenvaart bij jongeren onder de aandacht te brengen.
Er worden die dag circa 500 vmbo-leerlingen uit het vierde leerjaar verwacht.

De For-Ever bij het Alpherium.
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.