Werkbezoeken

0

Vrijdag 20 september vond vanaf de Verkeerscentrale Dordrecht een werkbezoek plaats met Katja Portegies, directeur Veiligheid en Water, en Monique Nelissen, afdelingshoofd Synchromodaal Vervoer en Scheepvaart. Beiden werken bij Rijkswaterstaat Water Verkeer en Leefomgeving.

Met een patrouillevaartuig van RWS bezochten we diverse binnenvaartschepen in de buurt om hen in de praktijk kennis te laten maken met onze sector. Volgende week volgt nog een werkbezoek met Tweede Kamerlid R. Schonis van D66. Dat zal het laatste bezoek zijn van dit seizoen.

Modal Shift Workshop

Vrijdag 13 september was Miranda Volker als logistiek adviseur van het BVB te gast bij een Modal Shift Workshop voor afgevaardigden uit diverse provincies en het rijk. Ze mocht daar spreken over de ervaringen van het BVB binnen het project Maatwerk Voorlichting Binnenvaart, dat verladers middels advies op maat de weg naar het water wijst. Wat werkt, wat werkt niet en waar kan nog winst behaald worden?

Onder andere met deze input en vanuit andere marktpartijen wordt de goederenvervoeragenda verder vormgegeven en gekeken hoe dit ingepast kan worden in het modal shift-beleid.

Binnenvaartdagen Zwijndrecht

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september vonden voor het eerst de Binnenvaartdagen Zwijndrecht plaats. Een tweedaags, openbaar publieksevenement voor de regio waar men educatie en voorlichting kon krijgen en ook entertainment en live muziek was. Het evenement vond plaats op het Maasplein, Thorrehoofd, Veerplein en de kade Zomerlust.

De binnenvaart werd door diverse lokale rederijen en bedrijven vertegenwoordigd. De afdeling Rijnmond van Koninklijke BLN-Schuttevaer had een pagodetent waar ze informatie over de binnenvaart gaven.

Op vrijdag was het BVB hier ook aanwezig met onze informatiefolders en posters van schepen. Ook de VR-bril met binnenvaartsimulatie van het BVB werd in de tent gebruikt voor een eerste, virtuele kennismaking met het varen. Ook heeft het BVB de bestanden van de schepenposters en informatiebord met vaarwegen beschikbaar gesteld om af te drukken en langs de route te plaatsen.

Het was een druk bezocht evenement; dus wellicht voor herhaling vatbaar voor de organisatoren.

Binnenvaartcafé

Op woensdag 11 september vond weer een Binnenvaartcafé plaats. Dit netwerkevenement organiseert het BVB regelmatig in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam in het World Port Center.

Op het programma stonden deze middag een spreker van TMA Logistics over de North West Central Corridor en een spreker van de Waalhaven Group over de binnenvaartshuttles in het Rotterdamse havengebied.

Beide verhalen zijn mooie praktijkvoorbeelden van hoe je door samenwerking en ladingbundeling de binnenvaart betrouwbaarder en efficiënter maakt en de verlader beter kunt bedienen. Na het inhoudelijke programma was er nog uitgebreid tijd tijdens de borrel om met elkaar van gedachten te wisselen.

Mocht u geïnteresseerd zijn ook eens dit binnenvaartnetwerkevent bij te wonen, stuur dan een mailtje aan info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl.

Foto’s werkbezoek:

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.