Open dagen, gastcolleges en events

0

Het BVB heeft als belangrijk aandachtsgebied in de werkzaamheden het onder de aandacht brengen van de binnenvaart bij jongeren en andere potentiële arbeidskrachten. Zo benadrukken we de voordelen van het werken aan boord, welke functies er zijn, welke typen schepen, wat het werkgebied is en welke opleidingen je kunt volgen om aan het werk te gaan in de binnenvaart.

Dit doen we middels het verspreiden van spreekbeurtpakketten, divers folder- en beeldmateriaal, film, posters en onze VR-bril. Maar ook door aanwezig te zijn op open dagen, beroependagen, carrièrebeurzen en andere evenementen. Dit najaar staan er weer veel activiteiten op de planning op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie:

Op 31 oktober neemt het BVB deel aan de Dag van de Logistiek in Varsseveld. Hier worden 800 studenten van logistieke opleidingen verwacht.

Op 1 november vinden de Techniekspelen in Zwijndrecht plaats. Programmamanager arbeidsmarktagenda Frans van Weert zal hier samen met Vario Shipping de binnenvaart promoten.

Dan vindt op 5 november een On Stage vmbo-beroepenfeest plaats in Sneek waarvoor het BVB binnenvaartondernemer Theo Zeldenrust bereid heeft gevonden het beroep matroos in de binnenvaart te gaan promoten. In samenwerking met de Maritieme Academie Harlingen zullen we daaropvolgend op 28 november een Doe Dag organiseren voor de leerlingen die interesse hebben in de binnenvaart.

Op woensdag 13 november orga­niseert het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg, in nauwe samenwerking met het haven- en industriële bedrijfsleven, het
McPort Event. Centraal staat het brede scala aan beroepen en opleidingen dat haven en industrie te bieden hebben aan jongeren. Het BVB is hier aanwezig om de binnenvaart bij jongeren onder de aandacht te brengen. Er worden die dag circa 500 vmbo-
studenten van leerjaar 4 verwacht.

Op 20 november vindt in de PKC-hal in Papendrecht een vmbo-netwerkbijeenkomst plaats. Dit is een netwerkbijeenkomst met zeventig bedrijven en zo’n 600 leerlingen van het examenjaar vmbo en havo, die ‘leren netwerken’.

De netwerkbijeenkomst is een project in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding met als doel de leerlingen zich te laten oriënteren op de arbeidsmarkt en zo realistisch mogelijk te laten oefenen met het opbouwen van een eigen netwerk. Het BVB is samen met Bas Struijk van BLN-Schuttevaer aanwezig om de binnenvaart als mogelijke carrièrerichting onder de aandacht te brengen.

Op 9 en 10 december vindt in het World Forum in Den Haag de Bekijk-je-Toekomst-Nu-Beurs plaats. Tijdens deze beurs krijgen ruim 4.000 vmbo-leerlingen van beroepsbeoefenaars te horen en te zien wat hun vak inhoudt en welke opleiding je daarvoor nodig hebt.

Op die manier kunnen leerlingen hun blik verbreden en meer te
weten komen over een beroep. Het BVB zal hier met Frans van Weert en Bas Struijk een beroep in de binnenvaart onder de aandacht brengen, mede middels onze VR-bril met binnenvaart­simulatie om een virtueel kijkje aan boord te geven.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.