- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsKooiman zorgt met eigen praktijkcentrum voor instroom

  Kooiman zorgt met eigen praktijkcentrum voor instroom

  - Advertentie -

  Delen

  Kooiman Marine Group heeft een eigen praktijkcentrum. Het opleidingscentrum werd 30 juni officieel geopend door de Zwijndrechtse burgemeester Hein van der Loo en directeur Rinus Kooiman.

  “Voor jullie staat een trotse directeur die vertelt over zijn mooie familiebedrijf. Een bedrijf dat al bestaat vanaf 1884”, trapt Rinus Kooiman af. “Het heden is een voortzetting van het verleden, maar het is ook een startpunt voor de toekomst. Met onze uitbreiding willen we de juiste koers voor die toekomst uitzetten, zodat we kunnen blijven bijdragen aan de samenleving. We doen dit om ook in de toekomst relevant te blijven.”

  Instroom

  Met het Kooiman Praktijk Centrum investeert Kooiman Marine Group in de toekomst van de groep en de bedrijven die daartoe behoren. Dit KPC moet jongeren enthousiast maken om te kiezen voor de maritieme sector en op die manier zorgen voor de instroom van nieuw talent. Door theorie en praktijk te combineren biedt het KPC de jongeren een vliegende start, waarna ze hun loopbaan binnen verschillende afdelingen van Kooiman Marine Group kunnen vervolgen.

  Tijdens de opening belichtte Rinus Kooiman naast het KPC ook andere ontwikkelingen en innovaties binnen de organisatie: het vernieuwde machinepark in de machinefabriek, de vorderingen op het gebied van waterstof en het recent gelanceerde softwaresysteem, Kooiman Marine Diagnostics. Trots vertelde hij ook over de recent verworven opdrachten: de bouw van twee Water Injection Dredgers voor Van Oord en een onbemand inspectievaartuig voor Fugro.

  Thuishaven

  Burgemeester Hein van der Loo wees erop hoe belangrijk bedrijven als Kooiman Marine Group zijn voor de gemeente Zwijndrecht, dat zich niet voor niets profileert als de ‘thuishaven van de Binnenvaart’. Hij sprak zijn waardering uit voor de investering in een praktijkcentrum met als doel technisch en praktisch onderwijs nader tot elkaar te brengen.

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -