Koninginnensluis Nieuwegein sinds vandaag weer open

0
Koninginnensluis in Nieuwegein
De Koninginnensluis. (foto Rijkswaterstaat)

De Koninginnensluis in Nieuwegein is op 24 juni weer geopend voor het (scheepvaart)verkeer. Sinds 12 april werden de sluisdeuren gerenoveerd. Hierdoor was de sluis volledig gestremd voor alle scheepvaart. Nu het eerste de deel van de vervolgrenovatie succesvol is afgerond, kan er weer geschut worden.

Tijdens dit eerste deel van de vervolgrenovatie werden de sluisdeuren ter hoogte van de Emmabrug aangepakt. De scharnieren (taatsen) en het afdichthout zijn vervangen. Daarnaast zijn op de ebdeuren de tolkleppen voor het regelen van het waterniveau vervangen.

Vertraagd

Als gevolg van uitlopende bouwwerkzaamheden werd de stremming met enkele weken verlengd. “De vertraging was een tegenvaller voor de gebruikers en omwonenden van de sluis”, zegt omgevingsmanager Marijke Cordes van Rijkswaterstaat. “We hebben hard gewerkt om de vertraging te beperken en de sluis zo snel mogelijk open te laten gaan. Het is fijn dat recreatievaart in de zomer weer gebruik kan maken van de sluis.”

Vervolg

Op zijn vroegst start in 2023 het tweede deel van de vervolgrenovatie. Dan vernieuwt Rijkswaterstaat onder andere de bediening en besturing. Vanaf dan zal de sluis ook voldoen aan de nieuwste richtlijnen.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.