- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKNRM heeft mooiste vakantiebaan in de aanbieding

KNRM heeft mooiste vakantiebaan in de aanbieding

- Advertentie -

Delen

In de zomermaanden houden KNRM Lifeguards dagelijks toezicht op het strand en in de zee op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Lifeguards worden ingezet om de strandbezoekers een leuke en vooral veilige stranddag te geven. Dit doen ze door hen te informeren, toezicht te houden en door reddingacties uit te voeren als mensen in de problemen komen. 

De KNRM zoekt voor deze vakantiebaan sportieve jongeren vanaf 18 jaar. In totaal zijn ongeveer 85 lifeguards nodig voor de tien reddingposten. Wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via www.knrm.nl/lifeguards. Daar is informatie over inschrijven, selectie, opleiding en salaris te vinden.

Selectiedagen

De KNRM houdt selectiedagen om te kijken wie geschikt is voor deze verantwoordelijke functie. Tijdens zo’n dag worden de sollicitanten op de proef gesteld met een zwem- en hardlooptest, een samenwerkingsopdracht en een motivatiegesprek.

Sollicitanten moeten tenminste vier aaneengesloten weken in de zomer beschikbaar zijn. Affiniteit met de zee en bekendheid met de stroming zijn een pré, maar iedereen die 400 meter binnen 8 minuten kan zwemmen, mag aan de selectiedag deelnemen. De gekozen kandidaten doorlopen in mei een opleidingsweek op Vlieland. Aan het eind van die week zijn zij gecertificeerd Beach Lifeguard.

38 mensen gered

Ondanks de slechte zomer van 2021, hadden de KNRM Lifeguards het weer druk. Ze kwamen maar liefst 683 keer in actie en het aantal reddingen was hoger dan in 2020. Enno de Haan, Team Lifeguards vertelt: “Onze lifeguards hebben vorig jaar 38 mensen uit het water gered en heel veel mensen op het strand geholpen. De 683 acties van afgelopen zomer laten zien hoe belangrijk het werk van lifeguards is. We hopen komende zomer weer op een enthousiaste en professionele groep KNRM Lifeguards.”

De KNRM Lifeguards zijn dit jaar actief van 9 juli tot en met 3 september. Op de stranden van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog houden ze toezicht aan de waterlijn in een met vlaggen gemarkeerd zwemgebied. Daarbuiten is geen continu toezicht, maar tredende  lifeguards wel op als dat nodig is. Ze beschikken daarvoor over auto’s, reddingwaterscooters, surfplanken, AED en EHBO-materiaal. Wanneer het nodig is, wordt assistentie gevraagd van de reddingboten van de KNRM of andere hulpdiensten.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -