Knallend afscheid van Kunstmin

0

Het was vrijdag 28 januari de allerlaatste musical in Kunstmin door de kinderen van De Singel uit Dordrecht en De Meerpaal uit Capelle aan den IJssel. 44 jaar op rij zetten de internaten – eerst alleen De Singel, de laatste jaren samen met De Meerpaal – in de Dordtse schouwburg een hartverwarmende show neer.

 

(foto Ries van Wendel de Joode)

Aan alles komt een einde, maar over het afscheid van Kunstmin en het slot van de traditie werd niet getreurd. Integendeel: de kinderen, begeleiders, ouders en andere betrokkenen vierden dat ze zo veel jaren achtereen het evenement konden realiseren.
The Lion King vormde een knallend en passend einde. De kinderen hadden nog meer dan vorige jaren gerepeteerd om een perfecte voorstelling neer te zetten. En ze konden trots en tevreden zijn met het resultaat. Zoals ook het publiek en alle mensen achter de schermen dat waren.
Het verhaal over Simba werd vol vuur gebracht. The Lion King (een Disney-productie met muziek van Phil Collins) was voor de meeste kinderen bekende kost en ze leefden zich daardoor gemakkelijk in hun rol in.
De karakteristieke schouwburgzaal zat ouderwets vol. Deze keer waren er opmerkelijk veel oud-bewoners, die zelf ook meerdere malen op de planken van Kunstmin hadden gestaan. Zij wilden kennelijk zien hoe hun opvolgers het deden en meteen afscheid nemen van de jaarlijkse internaatsmusical, die steevast een van de hoogtepunten van het schooljaar was.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.