- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKieldrecht- en Kallosluis centraal bediend

Kieldrecht- en Kallosluis centraal bediend

- Advertentie -

Delen

Vanaf vandaag (16 september) gebeurt het nautisch commando van de Kieldrecht- en de Kallosluis in Antwerpen van één centrale locatie. Met één aanspreekpunt (VHF-kanaal nummer 1) en centraal overzicht op de capaciteit van beide sluizen verwacht Port of Antwerp dat de dienstverlening aan de binnenvaart sterk zal verbeteren.

Het gaat om een proefproject. Dat loopt tot december. Als de ervaringen positief zijn, kan de centrale bediening blijvend worden.

Meer lading via binnenvaart

Dit KISKAS-project is een van initiatieven van de Antwerpse havenbeheerder om de binnenvaart te optimaliseren. “In nauwe samenwerking met publieke en private partners is de haven van Antwerpen continu op zoek naar nieuwe oplossingen om het aandeel van binnenvaart uit te breiden.”

Momenteel gaat 38 procent van de totale goederenstromen van en naar de haven van Antwerpen via de binnenvaart. Port of Antwerp werkt aan een modal shift van lading ten gunste van binnenvaart en spoor.

De doelstelling is dat in 2030 42 procent van het totale goederenvervoer in de haven over water verloopt. Daarom ondersteunt Port of Antwerp inspanningen om het aantal verbindingen en de efficiëntie van de binnenvaart te verhogen.

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Het is niet zozeer die centrale bediening die de binnenvaart gaat optimaliseren. Het is vooral door het personeel van Kallosluis, dat door deze centrale bediening vrijkomt en deel gaat uitmaken van een VTS in de dokken, dat de dienstverlening naar de binnenvaart toe hopelijk een ” boost”/ verbetering gaat krijgen.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -