Kalkman op CSI al met iPad

0

De iPad is ‘gewoon’ leverbaar bij Kalkman.(foto Johan de Witte)

Voor de iPad vlogen echte Apple-liefhebbers iets meer dan een maand geleden halsoverkop naar de VS. De freaks bivakkeerden nachten voor de deuren van Apple-stores om zo’n elektronisch brein in de wacht te slepen. In de wolken vlogen ze terug om de iPad aan tafel van De Wereld Draait Door tot een wonder te verklaren. Op Shipping & Construction Industry was het hebbeding gewoon te koop bij Kalkman Telecommunicatie.
Als we toch bij Kalkman zijn – het familiebedrijf bewijst al sinds 1924 dat het slagvaardig op nieuwe ontwikkelingen inspeelt – kijken we rond waarin het veelzijdige bedrijf nog meer goed is. Zoals Kalkman Handelsonderneming, dat complete scheepsinrichtingen en -benodigdheden levert, inclusief gereedschap, kombuisinventaris en linnengoed. Met ballastjets en boegschroeven heeft Kalkman Scheepstechniek een gerenommeerde naam. Ook voor veiligheid is er alles in huis. Kalkman Telecommunicatie heeft Atex portofoons/hand- en inbouwmarifoons, mobiele telefoons en satellietantennes.

Voorraad
Kalkman noemt het ‘maritieme oplossingen’. In een moeilijke periode, waarin scheepvaartondernemers moeten knokken, was de beurs in Gorinchem voor Kalkman met enkele stevige boegschroefopdrachten een meevallende beurs. “De markt ligt niet stil,” zegt Ad Kalkman.
Hoe is hij als bescheiden Kalkman uit Krimpen aan den IJssel er in geslaagd aan de iPad (16 Gb en 32 Gb) te komen? Hij had ze zelfs op voorraad.
Net als politici laat hij de vraag in zijn antwoord ongemoeid. “We doen in communicatie, pc’s en laptops. Logisch dus dat wij zo’n gewilde iPad – maar ook de iPhone – in onze etalage wilden hebben. De iPhone wordt in Nederland selectief via T-Mobile aangeboden gekoppeld aan een abonnement van 24 maanden. Wij zijn gelukkig dat ze de iPhone ‘vrij van providers-verplichting’ aan kunnen bieden.”
De pas geïntroduceerde iPad heeft het goed gedaan op de beurs. Kalkman is door zijn eerste voorraad heen.
Voor de freaks is het absolute hebbeding onweerstaanbaar. Een beursganger met Apple-virus: “Mag ik hem eens even vasthouden.” Zo ging het drie dagen lang. Maar ook de directeur die tien exemplaren kocht, voor het intern netwerk en de verwerking van werkorders binnen zijn bedrijf, was gelukkig.

(Johan de Witte)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.