- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJan Veldman benoemd tot Officier

Jan Veldman benoemd tot Officier

- Advertentie -

Delen

Jan Veldman is donderdag 26 april benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.  De verraste Veldman kreeg het lintje uitgereikt door burgemeester Van der Borg van zijn woonplaats Molenwaard, in het bijzijn van zijn trotse familie en vrienden. Veldman kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange internationale inzet voor de maatschappij en specifiek voor de particuliere binnenvaartondernemer.

Met een goed gevoel voor het sociale en economische belang van de binnenvaartondernemer was Veldman decennialang van grote toegevoegde waarde in besturen van onder andere de CBOB, ESO en NPRC. In de meeste besturen trad hij de afgelopen jaren terug in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Bij de NPRC was dat in 2017, na een periode van 32 jaar van betrokkenheid in verschillende bestuursfuncties, op het laatst als commissaris.

 

Schipperszoon

Veldman begon zijn carrière als 14-jarige schipperszoon als matroos aan boord van het schip van zijn ouders. Samen met zijn vader voer hij bij de Nederlands Particuliere Rijnvaart Centrale. Nadat hij in 1971 met zijn vrouw op een eigen schip ging varen over de West-Europese vaarwegen, raakte hij al snel betrokken bij branchebrede vraagstukken die van belang zijn voor de particuliere binnenvaart. Dat maakte dat hij in 1978 werd benoemd als bestuurslid van de CBOB, waar hij later vicevoorzitter van zou worden.

 

Bekend gezicht

In 1985 werd Veldman lid van de ledencommissie van de NPRC. Later zou Jan bij de coöperatie achtereenvolgens bestuurder en commissaris worden.

NPRC-directeur Stefan Meeusen is trots op de benoeming van Jan Veldman als Officier in de Orde van Oranje-Nassau: “Na het afscheid van Jan Veldman als lid van de raad van commissarissen van de NPRC hebben wij stilgestaan bij de enorme bijdrage die hij in 32 jaar heeft gegeven aan onze coöperatie. Door zijn werk binnen de (Europese) brancheorganisaties was en is Jan een bekend gezicht in de binnenvaart. Zijn sterk analytische geest, rechte rug in moeilijke situaties en immer bescheiden houding zijn onmiskenbaar hetgeen waarmee Jan zijn naam heeft gevestigd. Het is ontzettend mooi om te zien dat zijn jarenlange inzet binnen onder andere de NPRC met deze benoeming tot Officier wordt gewaardeerd.”

Tijdens de ceremonie op het stadhuis werd naast zijn werk voor de binnenvaart ook waardering uitgesproken voor Veldmans inzet voor de kerkelijke gemeente en lokale verenigingen waarin hij actief was.

foto: NPRC

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -