- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsIVR introduceert nieuwe versie schadepreventieonderzoek

IVR introduceert nieuwe versie schadepreventieonderzoek

- Advertentie -

Delen

Op 1 mei introduceert IVR een nieuw versie van het schadepreventieonderzoek (SPO). Het gaat om een nieuwe verificatielijst die experts hanteren bij het onderzoek.

Het IVR-schadepreventieonderzoek is meer dan vijftien jaar geleden op initiatief van de verzekeraars ontwikkeld om schades aan boord van binnenschepen te voorkomen. Een SPO geeft inzicht in de actuele onderhoudstoestand van een schip en kan onvoorziene schades, reparaties en bijbehorende hoge kosten voorkomen.

“Daarnaast draagt het SPO actief bij aan een bedrijfszekere, veilige en milieubewuste binnenvaart”, aldus de internationale vereniging voor de belangenbehartiging van de binnenvaart en de verzekeraars, die het register van Europese binnenschepen beheert. “Een win-win-situatie voor de scheepseigenaar, de verzekeraar en uiteindelijk de gehele sector.”

Technische ontwikkelingen

Het schadepreventieonderzoek wordt gefinancierd door de verzekeraar en uitgevoerd door een erkend IVR-expert. Eventuele reparaties aan het schip om te voldoen aan de eisen van het onderzoek komen voor rekening van de scheepseigenaar.

Met het oog op de technische ontwikkelingen in de binnenvaart is een nieuwe verificatielijst voor de experts opgesteld. “Niet alleen worden de bestaande onderwerpen als motor-, stuurinrichting- en alarminstallatieonderhoud behandeld, maar ook actuele onderwerpen als cyberveiligheid, het gebruik van brandstof en de communicatie met de crew aan boord.”

Korting op de premie

Het SPO heeft een geldigheidsduur van 2,5 jaar. Naast het inzicht in de onderhoudstoestand van het schip biedt het onderzoek nog meer voordelen, aldus IVR. “Verzekeraars kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een korting op de premie toe te kennen aan schepen met een geldig ‘IVR-bewijs van schadepreventieonderzoek’. Bovendien heeft zich een reeks van Incentive Providers bij het SPO-programma aangesloten zoals fabrikanten en leveranciers van scheepsmotoren, die kortingen geven op producten en diensten, of ondersteuning bieden in het behalen en behouden van het SPO Bewijs.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -