- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsILT verlengt certificaten

  ILT verlengt certificaten

  - Advertentie -

  Delen

  De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat de certificaten van 117 binnenvaartschepen verlengen. Het gaat om schepen die klant zijn van NBKB, waarvan het certificaat voor 1 maart 2024 afloopt.

  Ze krijgen een eenmalige, tijdelijke verlenging van zes maanden voor hun certificaat. Met deze verlenging voorkomt de ILT dat schippers op korte termijn in de problemen komen. Voor de tijdelijke verlenging hoeven scheepseigenaren zich niet te melden. Zij hoeven dus geen aanvraag in te dienen, ze krijgen het certificaat toegestuurd.

  NBKB is door de Nederlandse overheid aangewezen om de inspecties in de binnenvaart uit te voeren. Deze aanwijzing is abrupt ingetrokken toen NBKB werd geschorst op 26 oktober. De gevolgen van de schorsing zijn enorm. Ruim 7.900 schepen vallen onder de keuring van het NBKB (62 procent marktaandeel).

  De schorsing vloeide voort uit door ILT geconstateerde gebreken in de borging van de onpartijdigheid en in de bedrijfsuitoefening, aldus de minister van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Kamer.  Het NBKB heeft eenmalig zes maanden de mogelijkheid om bewijzen aan te leveren dat de gebreken zijn opgelost.

  De verwachting is dat nogal wat scheepseigenaren die zes maanden in de problemen zouden komen door de schorsing van NBKB, ook door gebrek aan alternatieve bureaus. Zoals ILT al aangeeft, hebben de andere bureaus. onvoldoende capaciteit om het uitvallen van NBKB op te vangen. Om die ontstane druk op de certificeringsmarkt op te lossen, maakt de ILT gebruik van de mogelijkheid in de binnenvaartregeling artikel 3.18 dat de mogelijkheid biedt om het certificaat ten hoogste 6 maanden te verlengen.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -