- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHonderden vrijwilligers gezocht voor eeuwfeest Stuw Linne

Honderden vrijwilligers gezocht voor eeuwfeest Stuw Linne

- Advertentie -

Delen

Voor de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van de stuw bij Linne in september 2025 zijn in totaal 700 vrijwilligers nodig: 200 voor openluchtspektakel ‘De vloek van Osen’ en 500 voor de andere activiteiten.

Voorzitter Hans Suntjens: “Het duurt nog duurt nog zeventien maanden. Je moet toch ergens een keer beginnen. De komende maandengaan we gericht actie voeren om vrijwilligers te werven in onze gemeente Maasgouw en in Roermond. Wij zijn ervan overtuigd dat over anderhalf jaar voldoende vrijwilligers bij de jubilerende stuw actief zijn.”

Expo

Hulp is nodig op de EHBO-posten, voor het vervoer (onder andere over de Maas), de terreininrichting bij de stuw, de op- en afbouw, voor de horeca, bediening en garderobe. Voor het openluchtspektakel zijn musici, figuranten, technici en grimeurs nodig. Ook zoekt de organisatie nog naar opruimploegen en verkeersregelaars.

Behalve het spektakelstuk komt er een expo over waterbeheersing. Veertig scholen hebben aangegeven dat ze interesse hebben om die te bezoeken. Er zijn ook vrijwilligers nodig om de deelnemende scholen te bezoeken en begeleiden bij het nabouwen van een werkende stuw.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -