- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHolland Shipyards Group bekroond voor elektrische veerponten

Holland Shipyards Group bekroond voor elektrische veerponten

- Advertentie -

Delen

​​De lichtgewicht elektrische aluminium veerponten die Holland Shipyards Group voor Riveer bouwde, hebben de Schuttevaer Award 2024 gewonnen. De uitreiking was op 4 april tijdens het Maritime Innovation Platform in Dordrecht.

 “Bij het ontwerpen van de elektrische veerponten Gorinchem XII en Altena VI is alles op alles gezet om zo min mogelijk weerstand in het water ervaren”, is de toelichting van de jury. “Deze veerponten pakken meerdere uitdagingen aan: het vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, snijdt in de operationele kosten en verlaagt de geluids- en luchtvervuiling.”

Directeur Marco Hoogendoorn van Holland Shipyards Group ziet de prijs ook als waardering voor de opdrachtgever: Riveer uit Gorinchem. “Het is een moeilijk project geweest. En we hebben ook echt wel tegenslagen gehad. Uiteindelijk is het gelukt. Riveer heeft daar een belangrijke rol in gespeeld en was een fijne klant. Daar zit ook een les voor andere overheidspartijen in de aanbesteding.”

Een van de twee lichtgewicht en elektrisch varende veerponten. (foto Holland Shipyards Group)

Maritime Innovation Platform

De Schuttevaer Award is een initiatief van maritiem vakblad Schuttevaer en werd voor de derde keer uitgereikt. Eerder winnaars zijn MarFlex en H2 Circular Fuel. Tijdens Maritime Innovation Platform presenteerden de genomineerden hun inzending met een pitch. Het publiek en de jury kozen daarna hun favoriet. De jury van de Schuttevaer Award bestond dit jaar uit Innovatie-expert Marjolein Boer van Maritime Sisters, Peter​ Raaijmakers van MarFlex en Jelmer Bastiaans, redacteur van Schuttevaer.

Op donderdag 4 april verzamelden experts, bedrijven en professionals uit de maritieme industrie zich in het Energiehuis in Dordrecht voor een inspirerende dag vol baanbrekende ontwikkelingen en vernieuwingen die de Nederlandse maritieme sector op de wereldkaart zetten. Dit maritieme event werd georganiseerd door Schuttevaer en brancheorganisatie NMT. Smart Delta Drechtsteden was gastheer.

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -