- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws(Hoe) helpt regelgeving de binnenvaart op weg naar duurzaamheid?

(Hoe) helpt regelgeving de binnenvaart op weg naar duurzaamheid?

- Advertentie -

Delen

Helpt regelgeving de binnenvaart op weg naar duurzaamheid, en zo ja: hoe werkt dat? Die vragen staan centraal op het congres dat Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart tijdens Maritime Industry organiseert.

Op donderdagochtend 25 mei houdt het EICB zijn jaarlijkse event, in samenwerking met de partners van het EICB Innovation Lab. Het thema van dit jaar luidt: ‘Op koers naar een duurzame binnenvaart: Hoe veranderende regelgeving de sector drijft.’

Technologie en innovatie

De sessie start om 10.30 uur en eindigt om 12.30 uur met een netwerklunch. Tijdens de ochtend worden scheepseigenaren en andere belangstellenden op de hoogte gebracht van uiteenlopende relevante ontwikkelingen die de sector in de nabije toekomst zullen raken. Denk aan Europees beleid rondom vergroening: de vrijblijvendheid verdwijnt meer en meer naar de achtergrond. Staat de sector onder druk door deze regelgeving? Of liggen hier misschien juist kansen?

In het eerste deel van de bijeenkomst ontvangen deelnemers een update over de relevante regelgeving. Vervolgens staan de sprekers bij manieren om aan de opgelegde, internationale doelstellingen tegemoet te komen. De nadruk ligt daarbij op technologie en innovatie. Afsluitend wordt ingezoomd op veelbelovende en inspirerende innovatieprojecten.

Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart staat ook op de beurs. Samen met de collega’s van Bureau Voorlichting Binnenvaart en Bureau Telematica Binnenvaart staan de adviseurs op stand F 142.

Aanmelden voor het event kan online op www.eicb.nl/gorinchem. Deelname is gratis.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -