- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsHGK Shipping neemt BeKa HGK helemaal over

  HGK Shipping neemt BeKa HGK helemaal over

  - Advertentie -

  Delen

  HGK Shipping is sinds 14 december volledig eigenaar van BeKa HGK. De Keulse binnenvaartrederij heeft de resterende 60 procent van de aandelen overgenomen van directeur Monique Hezel-Reyntjens.

  BeKa HGK wordt ondergebracht bij de bedrijfsdivisie Drogeladingvaart binnen HGK Shipping. Monique Hezel-Reyntjens zal samen met haar team de activiteiten van BeKa HGK blijven leiden.

  Nieuwe mogelijkheden

  “We versterken door deze overname met name onze positie voor het vervoer van meststoffen en landbouwproducten op de Bovenrijn, de Donau en de Moezel. Dit zal vooral een belangrijk effect hebben binnen het netwerk met onze Franse dochteronderneming, HGK Logistics, die haar hoofdkantoor in Metz heeft”, aldus Steffen Bauer, CEO van HGK Shipping.

  Monique Hezel-Reyntjens voegt daaraan toe: “De overdracht van alle aandelen zal de bestaande relatie tussen BeKa HGK en HGK Shipping verder consolideren. Tegelijkertijd biedt het nieuwe mogelijkheden en potentieel voor de toekomst van het bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat BeKa HGK verder wordt versterkt en ontwikkeld op zijn duurzame en succesvolle koers.”

  500.000 ton

  BeKa HGK vervoert jaarlijks ongeveer 500.000 ton goederen over de waterwegen in Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Hongarije. Naast het charteren van binnenvaartschepen omvat het dienstenpakket van het bedrijf ook overslag, opslag en voor- en natransport bij gecombineerd vervoer. De onderneming werd opgericht in 1982 en heeft haar hoofdkantoor in Kehl am Rhein.

  Als onderdeel van een strategische herstructurering van de divisie Drogeladingvaart heeft HGK Shipping zijn minderheidsbelang van 33,25 procent in Gommers Internationaal Bevrachtings- en Scheepvaartkantoor verkocht.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -