Tanker richt schade aan in Mainz

1
(foto Politie Rijnland-Palts)

Zondag 24 april heeft een tanker schade toegebracht aan steigers en schepen in de industriehaven van Mainz. De oorzaak was waarschijnlijk een navigatiefout, meldt de politie van Rijnland-Palts.

Rond 15.00 uur voer de met circa 1.500 ton methanol geladen tanker achteruit de haven aan de Rijn in. Door zuiging en golfslag ontstond aanzienlijke schade aan de steigers van twee watersportverenigingen en aan twee vaartuigen die daar lagen afgemeerd. Ook voer het schip over de groene vaargeulboei bij de haveningang heen, maar die bleef ogenschijnlijk onbeschadigd.

De bemanningen van patrouilleboten van de waterpolitie van Mainz wisten de stroomafwaarts drijvende delen van een van de steigers veilig te stellen.

 

1 reactie

  1. Helaas het zoveelste voorbeeld van iemand die totaal niet weet waar hij/zij mee bezig is. Deze haven kan je helemaal niet over stuur invaren. Je moet daar gewoon kop voor in en achterin de haven kan je rond om met de boeg naar buiten op het steiger af te meren. Vorige week al zo’n onbekwaam persoon in Wageningen en nu weer in Mombach. Wanneer houd dit op. We mogen blij zijn dat de tankers tegenwoordig zeer veilig zijn. De schippers worden n.m. steeds gevaarlijker.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.