- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAanleg overnachtingsplaatsen wacht op vergunning Gorinchem

Aanleg overnachtingsplaatsen wacht op vergunning Gorinchem

- Advertentie -

Delen

Binnenkort begint Rijkswaterstaat met de aanleg van vier nieuwe overnachtingsplaatsen in de Vluchthaven van Gorinchem. Maar eerst moet de gemeente Gorinchem daarvoor een vergunning afgeven. Die verwacht dat half februari te doen.

Volgens onderzoeken namens Rijkswaterstaat dreigt er een tekort aan overnachtingsplaatsen op de Beneden-Merwede. In eerste instantie had Rijkswaterstaat het plan om overnachtingsplaatsen te realiseren in de Woelse Waard, maar dat is een natuurgebied en door protesten ging die optie niet door.

Vluchthaven

Op 12 september 2019 hield aannemerscombinatie Van den Herik-Strukton een informatieavond over de plannen voor de Vluchthaven. Bewoners, schippers en andere belanghebbenden konden informatie krijgen en hun mening geven.

Ook met deze locatie was niet iedereen gelukkig. Uiteindelijk heeft Gorinchem toch ingestemd met de vier extra ligplaatsen, die in de noordwesthoek van de Vluchthaven komen. “Op deze manier is de beste oplossing gevonden voor alle partijen”, aldus Rijkswaterstaat.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -