Havenbedrijf Rotterdam besteedt onderhoud vloot uit

0
De eigen werf van Havenbedrijf Rotterdam op Heijplaat. (foto Ries van Wendel de Joode)

Havenbedrijf Rotterdam heeft een contract gesloten met Shipyard Rotterdam voor het onderhoud van de complete vloot. De werkzaamheden blijven plaatsvinden op de werklocatie van het Havenbedrijf aan de Eemhavenweg op de Heijplaat.

Het gaat in totaal om zestien vaartuigen, waaronder zeven patrouilleboten met bluscapaciteit en de Nieuwe Maze, de representatieve catamaran van het Havenbedrijf. Het contract is in elk geval voor drie jaar en kan verlengd worden tot maximaal acht jaar.

“Dit is de succesvolle afronding van een transitie op onze werf van alles zelf onderhouden met eigen monteurs en een technische dienst naar integrale uitbesteding van de werkzaamheden”, aldus Boudewijn Simons, COO van Havenbedrijf Rotterdam. “De transitie past in het beleid van het Havenbedrijf om werk dat niet behoort tot onze kerntaken uit te besteden aan externe specialisten.”

KRVE

Shipyard Rotterdam is de eigen werf van KRVE Rotterdam Boatmen, beter bekend als de Roeiers. Simons: “Al jaren een betrouwbare partner in de haven.” Het bedrijf is gevestigd op Rotterdam Heijplaat aan de Heijplaatweg.

Bij het uitbesteden onderhoud behoort ook de wacht- en waakdienst van de werf. De divisie Havenmeester van het Havenbedrijf is 24/7 in touw om de veiligheid op en om het water te garanderen. Dat betekent dat deze dienst ook 24/7 beroep moet kunnen doen op het onderhoud.

“De vakmensen van Shipyard Rotterdam hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Wij zijn een uiterst flexibele werf die alle disciplines in huis heeft en meedenkt met de klant. De klant kan 24/7 een beroep op ons doen”, aldus directeur Chiel Redelijk.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.