- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHaven Dortmund sluit aan bij EcoPort813

Haven Dortmund sluit aan bij EcoPort813

- Advertentie -

Delen

De haven van Dortmund is lid geworden van EcoPort813. Binnen die vereniging ijveren binnenhavens aan de Rijn en de Ruhr samen met partners voor de overgang naar groene waterstof als vervanging van brandstoffen die schadelijk zijn voor het klimaat.

Het doel van EcoPort813 is om een waterstofinfrastructuur en logistieke structuur op te zetten. Net als DeltaPort en Duisport kan Dortmund in dat netwerk een belangrijke rol spelen. Met deze logistieke knooppunten kunnen ook spoor en wegvervoer aanhaken in een landelijk multimodaal en uiteindelijk energieneutraal transportnetwerk voor de distributie van waterstof.

IJdelheid

“De energietransitie is simpelweg te groot voor ijdelheid en competitief denken. Daarom moeten we onze krachten bundelen om deze enorme uitdaging samen aan te gaan”, aldus CEO Bettina Brennenstuhl van de Dortmunder Hafen. “Met onze specifieke expertise, potentieel en trimodale logistieke verbindingen in het oosten van het Ruhrgebied kunnen we een belangrijke hub- of draaischijffunctie vervullen voor een waterstofketen. Tegelijkertijd leveren we ook een belangrijke bijdrage aan de energietransformatie in het hele Ruhrgebied en het land. In dit opzicht dragen we graag bij aan EcoPort813 om samen een nog krachtiger alliantie te vormen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -