- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHarlingen heeft nieuwe havenmeester

Harlingen heeft nieuwe havenmeester

- Advertentie -

Delen

Frans Papp begint op 1 november als havenmeester van Harlingen. Op 29 september ging het Harlinger college van B&W op voorstel van Port of Harlingen akkoord met deze kandidaat.

Papp heeft ruime ervaring in de maritieme sector, waarin hij sinds 1990 gevarieerde functies heeft vervuld. Onder meer als maritiem officier bij Wijsmuller, als projectmanager in de scheepsbouw, als docent aan de zeevaartschool op Terschelling en sinds 2018 bij Damen Shipyards.

Papp volgt André Bruijn op, die anderhalf jaar interim havenmeester was. “We zijn André dankbaar dat hij de afgelopen anderhalf jaar leiding heeft gegeven aan de Havendienst”, zegt Paul Pot, directeur van Port of Harlingen. “Ook heeft hij meegewerkt aan de verdere professionalisering van het jongste havenbedrijf van Nederland. Ik heb zijn inzet, zijn betrokkenheid bij diverse nautische dossiers en de prettige samenwerking zeer gewaardeerd.”

Bevlogen

Pot is blij met de benoeming van Papp. “Hij is enthousiast en bevlogen in alles wat hij doet. Frans is een verbindende teamworker die graag leidinggeeft. Hij is een vernieuwer en een goede koersbepaler en snapt als geen ander dat zijn team onderdeel is van een breed speelveld met de havengebruikers en alle andere stakeholders. Havenmeester van Port of Harlingen is hem op het lijf geschreven.”

Frans Papp heeft veel zin om het haventeam te gaan leiden, vertelt hij. “Ik ken Harlingen en het Waddengebied als geen ander van wonen, werken en recreëren. Toen deze functie op mijn pad kwam, heb ik hem dan ook met beide handen aangegrepen. Ik vind het ontzettend leuk om, in goed overleg met de havengebruikers, de gemeente, bedrijven en andere stakeholders, als havenmeester eindverantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen in de haven.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -