- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTallships veroveren harten Harlingers

Tallships veroveren harten Harlingers

- Advertentie -

Delen

Tall Ships Races Harlingen 2022 is voorbij. Vier dagen lang waren de zeilreuzen te bewonderen in de Friese havenstad. Feest voor naar schatting 300.000 bezoekers. De tallships zijn nu onderweg naar Antwerpen, waar ze 22 juli arriveren.

Bezoekers namen een kijkje aan boord van de tallships die lagen afgemeerd in de Willemshaven en in het centrum, aan de Zuiderhaven. Het publiek genoot van de artiesten op Harbour Stage en Beach Eiland en  vermaakte zich op vrijdag onder meer met de Crew Parade: een vrolijke en muzikale optocht van de bemanningsleden door Harlingen. Tijdens de Sail Out Parade op zondag stonden de mensen rijen dik. Tienduizenden belangstellenden begeleidden het vertrek van de schepen met applaus.

Bezoekers namen een kijkje aan boord van de tallships. (foto Valery Vasilevskiy)

Festival

“Het was een ongekend vrolijk maritiem festival”, blikt Lieuwe Krol, projectdirecteur van het organiserende Harlingen Sail, terug. “Het zat ons natuurlijk mee, want de weersomstandigheden waren fantastisch. Maar de slingers moesten we zelf ophangen en dat heeft het team geweldig gedaan. Ik ben ongelooflijk trots op ze.”

Ook voor het eerst: de dagen eindigden met een lichtshow in plaats van het afsteken van vuurwerk. “De haven van Harlingen grenst aan Unesco Werelderfgoed Waddenzee. We hebben het evenement zo duurzaam mogelijk geproduceerd, zonder plastic en met veel herbruikte materialen. Daar past geen vervuilend vuurwerk bij.”

Het publiek genoot van de artiesten op Harbour Stage. (foto Joachim de Ruyter)

Mooiste

Burgemeester Ina Sjerps is eveneens tevreden. “Zoveel mensen op bezoek en geen enkel noemenswaardig incident. Iedereen verdient een enorme pluim. Het hele team in Harlingen dat al anderhalf jaar keihard aan het werk is, alle vrijwilligers, onze bezoekers en natuurlijk de inwoners van Harlingen. Iedereen heeft bijgedragen aan misschien wel de mooiste Tall Ships Races Harlingen tot nu toe. Ik ben, net als vele Harlingers, trots op mien stadsje.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -