- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHaeger & Schmidt en thyssenkrupp Rasselstein verlengen contract

Haeger & Schmidt en thyssenkrupp Rasselstein verlengen contract

- Advertentie -

Delen

Sinds 1969 voert Haeger & Schmidt Logistics ononderbroken alle scheepstransporten uit van staalproducent thyssenkrupp Rasselstein in Andernach. De partners hebben onlangs hun samenwerking met nog eens tien jaar verlengd.

Jaarlijks verlaat zo’n 1,5 miljoen ton verpakkingstaal de fabriek van thyssenkrupp Rasselstein in Andernach. Als partners maakten Haeger & Schmidt en thyssenkrupp de grote mijlpalen mee in de geschiedenis van de binnenhaven. Daaronder de opening van een nieuw dok in 1970, de eerste coaster-transporten van Rasselstein-producten naar Groot-Britannië begin jaren 90, de start van het containervervoer met binnenschepen in 1998 en de opening van de containerterminal in 2000.

Containerterminal

Met een overslag van 156.634 TEU in 2019 heeft Andernach zich ontwikkeld tot de grootste containerterminal aan de Middenrijn. Rederij MSC had vanaf het begin een depot in de haven. In de loop der jaren hebben ook andere rederijen er depots geopend. Via regelmatige spoordiensten is de haven verbonden met Rotterdam en Antwerpen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -