- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGrootste zonnedak Amsterdam ligt in haven

Grootste zonnedak Amsterdam ligt in haven

- Advertentie -

Delen

In de Amsterdamse haven is vandaag het grootste zonnedak van Amsterdam in gebruik genomen. De zonnepanelen aan de Latexweg zijn eigendom van Merin, eigenaar en verhuurder van bedrijfsruimten in heel Nederland. Vattenfall stelt in de haven het grootste zonnedak van de hoofdstad hebben opgeleverd.

Er zijn bijna 17.000 zonnepanelen, op twee distributieloodsen, gemonteerd met een oppervlak van 45.000 vierkante meter. Dit komt overeen met negen voetbalvelden.

380 kilometer kabel

In ploegen van twintig man werden tot 1.200 panelen per dag aangelegd. Er ligt 380 kilometer kabel op het dak, 4.500 meter aan draadgoot en meer dan 20 kilometer onderconstructie. Om de werkzaamheden in de distributiecentra niet te storen, werd alleen in het weekend hijswerk verricht.

“De uitrol van de negen daken is een uitdagend traject geweest waar we de nodige tegenslagen hebben ervaren. We zijn trots dat wij nu bijna 9 megawatt aan zonnepanelen operationeel hebben”, zegt Sustainability & Building Innovation Manager Jan van Noordenne. “We gaan nu vol aan de slag met de bouw van de volgende daken.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -