- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGreen Award-schepen krijgen korting op afdichtingen van Lagersmit

Green Award-schepen krijgen korting op afdichtingen van Lagersmit

- Advertentie -

Delen

Lagersmit Sealing Solutions is incentive provider geworden bij Green Award. Het in Alblasserdam gevestigde bedrijf biedt zee en binnenvaartschepen met een certificaat voortaan vanaf 4 procent korting op geselecteerde Lagersmit-producten die olievervuiling van het oppervlaktewater voorkomen.

Lagersmit is een van ’s werelds grootste producenten van afdichtingen voor schepen, pompen en getijdenturbines. De afdichtingen op schepen worden voornamelijk toegepast op schroefassen, boegschroeven en schotdoorvoeringen.

Voedselketen

Green Award-voorzitter Jan Fransen zegt over de stap van Lagersmit: “De Green Award- programma’s voor zowel zee- als binnenvaart behandelen meerdere elementen in scheepsoperaties. Veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu zijn de belangrijkste pijlers. Zo is de bescherming van het algehele mariene milieu erg belangrijk: onze voedselketen is hier afhankelijk van! Lagersmit draagt bij aan die bescherming. En daarom verwelkomen wij Lagersmit graag als incentive provider in het Green Award-programma.”

Tijdens de Posidonia-beurs in Athene ontving salesmanager Jan Willem Bongers van Lagersmit (midden) de Green Award-plaquette uit handen van directeur Dimitris Mattheou (links) en voorzitter Jan Fransen (rechts) van stichting Green Award.

Afdichtingen

“Aanvullende regelgeving om te komen tot zero-emissie van olie voor voortstuwingssystemen kost tijd”, aldus Jan Willem Bongers, salesmanager bij Lagersmit. “Maar daar wachten wij niet op: milieuvriendelijke afdichtingen zijn belangrijker dan ooit. Met onze lucht- en watergesmeerde afdichtingen zorgen wij al vele jaren voor zero-emissie. Daarom bieden wij een stimulans om deze milieuvriendelijkere afdichtingsoplossingen nog breder toe te passen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -