- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGorinchem, Altena en Hardinxveld bestellen elektrische veren

Gorinchem, Altena en Hardinxveld bestellen elektrische veren

- Advertentie -

Delen

Op vrijdag 1 oktober werd het startsein gegeven voor de bouw van twee elektrische veren voor veerdienst Riveer. Wethouders Joost van der Geest, Hans Tanis en Theo Boerman van Gorinchem, Altena en Hardinxveld-Giessendam ondertekenden het contract bij scheepsbouwer Holland Shipyards Group. 

In november start Holland Shipyards Group met de bouw van de emmissievrije veerponten. Veerbedrijf Riveer heeft ze zelf heeft ontworpen in samenwerking met Coco Yachts uit Gorinchem. De bouw gebeurt deels in Polen, waarna de casco’s bij Holland Shipyards Group worden afgemaakt.

Elektrisch

De scheepsbouwer met werven in Hardinxveld, Werkendam en Vlissingen kwam als beste uit de aanbesteding. Het bedrijf heeft veel ervaring met het elektrificeren van veerponten, onder andere voor GVB in Amsterdam. De technische upgrade in het ontwerp kwam dan ook van hun hand. “Dat deze veren straks voor onze eigen deur varen, maakt het extra bijzonder”, zegt mede-eigenaar Leendert Hoogendoorn.

Naar verwachting zullen de schepen eind 2022 door Holland Shipyards Group worden opgeleverd. Vanaf begin 2023 gaan ze daadwerkelijk varen tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -