- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGeslaagd Ondernemersontbijt Maritiem College IJmuiden

Geslaagd Ondernemersontbijt Maritiem College IJmuiden

- Advertentie -

Delen

Op woensdag 14 maart vond de zevende editie van het jaarlijkse ondernemersontbijt IJmond plaats op het Maritiem College IJmuiden en het Technisch College Velsen. De banden tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is belangrijk, maakte Nelie Groen, directeur van beide scholen, in haar welkomstwoord duidelijk. “We staan voor een enorme uitdaging”, in haar openingswoord. “Hoe zorgen we voor voldoende technisch geschoolde medewerkers voor onze regio en hoe zorgen we dat ze op de juiste manier opgeleid zijn?”

“Het jaarlijkse ondernemersontbijt is zeven jaar geleden begonnen om de banden met het bedrijfsleven in de IJmond en daarbuiten te versterken. En dat werkt”, zei Groen. “We hebben een gezamenlijk belang. Onze leerlingen zijn de werknemers van morgen. Wij bieden maritieme-  en technische beroepsopleidingen aan en leiden jongeren op tot gekwalificeerde vakmensen.“

 

Krachtige drie-eenheid

Burgemeester Dales van Velsen vond dat de leerlingen van het Maritiem en Technisch College belangrijk zijn voor de economie van de regio. Hij pleitte voor een krachtige wisselwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. “In onze gemeente een krachtige drie- eenheid, vanuit hun samenwerking moeten we de toekomstige vraag naar arbeid invullen.”

Het thema van de ontbijtbijeenkomst was ‘Excellente bedrijven – excellente scholen’. Als sprekers gaven directeur K. Zitman van Royal van Lent, Noord-Hollands werkambassadeur D. van den Boer (tevens voorzitter van de Vakschool Technische Installaties) en techniek trendwatcher A. Pijnenburg hun visie daarop.

Royal van Lent komt in korte tijd naar het Amsterdamse havengebied en zal ook daar jachten gaan bouwen. Hier zijn vakmensen voor nodig, gaf Zitman aan.

 

Aan de slag

Van den Boer benadrukte het belang van het gezamenlijke benaderen van het vraagstuk, door werkgevers en onderwijs, gesteund door de gemeente en provincie. Hij bood de school ter plekke aan om een publiek private samenwerking te onderzoeken voor het technisch onderwijs in IJmuiden. “Waar in Amsterdam vaak wat langer gepraat wordt, willen we in IJmuiden sneller dingen doen. We gaan daarom direct aan de slag met deze kans.”

Er komt een nieuwe generatie werknemers, flexkrachten die graag parttime werken en die straks in hun werkende leven minstens zes keer van baan zullen wisselen. De regio moet daar goed op inspelen en een goede leeromgeving bieden.

Na afloop van het ondernemersontbijt begon het netwerken en werden er concrete afspraken gemaakt over samenwerken.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -