- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMotor achter samenwerking Limburgse binnenhavens stopt

Motor achter samenwerking Limburgse binnenhavens stopt

- Advertentie -

Delen

Twan Beurskens verlaat de Limburgse politiek en gaat in mei aan de slag als gemeentesecretaris van Venlo. Sinds 2012 was hij gedeputeerde voor de VVD. Hij beheert de portefeuille Economische Zaken en Infrastructuur. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het vervoer over water in Limburg.

Beurskens stond bijvoorbeeld aan de wieg van de samenwerking tussen de Limburgse havens Gennep, Venray, Venlo, Leudal, Weert, Roermond, Maasgouw, Sittard-Geleen, Stein en Maastricht en de provincie Limburg en Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. Door die intensieve samenwerking als ‘Blue Ports’ zijn de binnenhavens veel beter gaan functioneren. Ook stak hij als portefeuillehouder tientallen miljoenen euro’s in het onderhoud van de havens en de aanleg van nieuwe kades. Door velen wordt hij de motor van die samenwerking genoemd.

 

Modal shift

Eind januari van dit jaar besloot het samenwerkingsverband Blue Ports onder zijn leiding de overeenkomst te verlengen tot 2023. Op die bijeenkomst zei Beurskens dat de provincie het initiatief moet nemen voor de digitalisering en logistiek van die havens en sneller in te spelen op landelijke ontwikkelingen in deze. Volgens hem is er nog volop ruimte voor logistieke bedrijven.

Ook zag hij door de samenwerking mogelijkheden voor een modal shift: “Onze binnenhavens in Limburg zijn een geweldig groen alternatief voor het wegtransport.”

Naast transport en logistiek heeft Beurskens zich ook ingespannen voor de maakindustrie in deze provincie. Dat leverde duizenden nieuwe arbeidsplaatsen op. Theo Bovens, Commissaris van de Koning, noemde zijn bijna ex-collega mede-architect van de huidige economische voorspoed in Limburg.

tekst en foto: Noud van der Zee

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -