- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGeplande stremmingen Oostsluis Terneuzen

Geplande stremmingen Oostsluis Terneuzen

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat voert in oktober en in november uitgebreid onderhoud uit in de kolk van de Oostsluis. Daardoor is de kolk twee keer volledig gestremd: van zaterdag 21 oktober 06.00 uur tot donderdag 26 oktober 06.00 uur en van zaterdag 11 november 06.00 uur tot donderdag 16 november 06.00 uur.

Het onderhoud is nodig om storingen te voorkomen. Van zaterdag 21 oktober 06.00 uur tot donderdag 26 oktober 06.00 uur werkt aannemer Heijmans aan de ebdeuren van het buitenhoofd van de Oostsluis (Westerscheldezijde).

 

Deuren uithijsen

De onderdraaipunten van de ebdeuren worden dan gerenoveerd. Deze onderdelen bevinden zich onder de deuren op de sluisbodem en zijn belangrijk voor het openen en sluiten van de deuren. Voor de werkzaamheden moeten de twee ebdeuren verwijderd worden. De deuren worden uitgehesen en op pontons gelegd. Na de werkzaamheden plaatst de aannemer ze weer terug op de gerenoveerde onderdraaipunten.

In de periode van zaterdag 11 november 06.00 uur tot en met donderdag 16 november 06.00 uur vindt hetzelfde onderhoud plaats aan de ebdeuren van het binnenhoofd (aan de kanaalzijde).

 

Volledig gestremd

In verband met de werkzaamheden is de Oostsluis van zaterdag 21 oktober 06.00 uur tot donderdag 26 oktober 06.00 uur en van zaterdag 11 november 06.00 uur tot donderdag 16 november 06.00 uur volledig gestremd voor de scheepvaart. Om de scheepvaart te informeren worden Dynamische Route Informatiepanelen (DRIP’s) geplaatst langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen, het sluizencomplex in Terneuzen en het Kanaal door Zuid-Beveland.

 

(foto Rijkswaterstaat)

Vloeddeuren

De onderdraaipunten van de vloeddeuren van de Oostsluis zijn nog niet aan renovatie toe. Deze sluisdeuren worden minder intensief gebruikt; alleen als tijdens het schutten de waterstand aan de Westerscheldezijde hoger is dan aan de kanaalzijde.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -