- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGeneratorsets Seawolf krijgen tweede leven als studieobject

Generatorsets Seawolf krijgen tweede leven als studieobject

- Advertentie -

Delen

De Maritieme Academie Harlingen en het Maritiem College Velsen hebben beide een generatorset ontvangen van het superjacht Seawolf. Door de donatie van. Identieke motoren kunnen de zusterscholen een groot aantal opdrachten delen bij de vakken Motorenkennis en Onderhoud. De studenten van de opleidingen Scheeps- en Jachtbouw en Rijn-, Kust en Binnenvaart kunnen zich erop uitleven.

Open dag

Maritieme Academie Harlingen gaat binnenkort de ontvangen motor plaatsen en in bedrijf stellen. Ook daar helpen de studenten aan mee. Op 6 februari is die klus tijdens de online de open dag te volgen.

De 58,85 meter lange Seawolf ligt op dit moment binnen bij ICON Yachts in Harlingen voor een refit. De eigenaar van het jacht liet daarbij de generatoren vervangen. De oude wilde hij graag doneren aan de scholen. De hoofdmotoren zijn nog origineel, maar zeer goed onderhouden. De twee Smit MAN RB666-motoren leveren 1.500 pk en zorgen voor een topsnelheid van 15 knopen en een indrukwekkend bereik van 18.000 mijl.

Zeesleper

Het schip was oorspronkelijk een zeesleper, in 1957 gebouwd door de inmiddels gestopte Nederlandse scheepswerf J & K Smits. Als Clyde voer het schip bij rederij Smit. De sleper is omgebouwd tot superjacht. Dat gebeurde in een vier jaar durende refit, van 1998 tot 2002.

De Seawolf biedt plaats aan maximaal twaalf gasten in zes passagiershutten, waaronder een luxe master suite en een VIP-suite.

De Seawolf wordt momenteel onder handen genomen bij ICON Yachts in Harlingen)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -