Keurpunt voor levende have

0
(foto Havenbedrijf Rotterdam)

De haven van Rotterdam heeft sinds 8 januari een zogeheten keurpunt levende have. Het Animal Centre Hoek van Holland (ACH) is gevestigd op de ferryterminal van Stena Line en is een samenwerking tussen ECS Livestock en Stena Line.

Het keurpunt in Hoek van Holland is het enige keurpunt in de Nederlandse zeehavens waar levende dieren veterinair kunnen worden gekeurd. Sinds 1 januari zijn keuringen verplicht voor dieren afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Op die datum eindigde de Brexit-overgangstermijn.

Paarden

De Europese Commissie heeft inmiddels groen licht gegeven aan ACH voor het keuren van eendagskuikens en broedeieren. Een aanvullende vergunning voor het keuren van paarden wordt later deze maand verwacht. Stena Line is een van de prominente vervoerders op de Noordzee van deze levende have van en naar de Britse havens Harwich en Killingholme.

Dierenartsen van de NVWA voeren de keuringen uit. Die vinden plaats in de faciliteiten van ACH op het terrein van Stena Line. Er is stalruimte beschikbaar voor zeven paarden. ACH start met het keuren van paarden zodra hier ook groen licht voor gegeven is.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.